Een stagedag bij De Laat Coffee is elke dag anders!

In het 3e en 4e jaar van vmbo-kader lopen leerlingen een dag in de week stage bij een bedrijf naar keuze. Mohamed, 4e-jaars, loopt iedere donderdag stage bij De Laat Coffee in Nieuwkuijk. We vroegen hem over zijn stage, hoe hij hier terecht is gekomen én wat zijn toekomstplannen zijn.

Hoe heb je deze stageplek gevonden?

Een stageplek zoeken is niet altijd gemakkelijk. Het helpt als je een netwerk hebt die je hiervoor kan gebruiken. Zo’n netwerk heeft Mohamed: “Ik vertelde aan mijn oom dat ik stage moest lopen. Ik wist eigenlijk niet goed wat ik wilde, maar iets technisch leek mij wel leuk. Mijn oom wist een leuk bedrijf voor mij: De Laat Coffee. Omdat mijn oom hier mensen kent, mocht ik een keer met hem mee. Toen sprak ik met Pepijn en nu loop ik hier elke donderdag stage.”

Hoe was je eerste stagedag?

“Op mijn eerste stagedag heb ik van alles wat gedaan. Ik mocht mee met het bezorgen bij klanten en helpen bij het onderhoud aan machines bij klanten op locatie.” Doordat de stageplek van Mohamed zo divers is, kan hij veel verschillende dingen leren: “Ik leer hier over koffiebranden, samenwerken, maar vooral veel over hoe ik de koffiemachines moet repareren. Harvey en Pepijn begeleiden mij in het onderhouden en repareren van de machines zodat ik het straks ook zelf kan. Het repareren en onderhouden vind ik het leukste om te doen!”

En dat onder het genot van een heerlijk kopje koffie?Nee, voor Mohamed geen koffie. Waar alle medewerkers van De Laat Coffee een gemeenschappelijke passie voor koffie hebben, ligt Mohameds passie ergens anders: de techniek. En dat is nu precies waar hij zijn toekomst in ziet!

Wat ga je na het behalen van je vmbo-diploma doen?

“Ik weet al een tijdje dat ik iets in de techniek wil gaan doen, maar ik ben er nog niet helemaal uit. Ik twijfel nog tussen technicus engineering en monteur mechatronica. Die laatste opleiding is wel handig als ik van mijn stage mijn werk wil maken.”

Raad je andere leerlingen van Van Maerlant aan om hier stage te lopen?

“Als je iets wilt leren over techniek is dit een leuke stageplek. Je bent veel in beweging en geen dag is hetzelfde!”

Over De Laat Coffee

De Laat Coffee is een familiebedrijf in Nieuwkuijk. Iedere dag zijn zij met veel plezier bezig om de beste koffiebonen uit de wereld naar Nieuwkuijk te halen en de juiste blends samen te stellen om zo het lekkerste kopje koffie te zetten.