Stage bij The Den

Stage lopen bij Hotel The Den? Doen! Zegt Julia

In het 3e en 4e jaar jaar van vmbo-kader lopen leerlingen een dag stage bij een bedrijf naar keuze. Julia, 4e-jaars, loopt iedere donderdag stage in het restaurant van Hotel The Den in ‘s-Hertogenbosch. We vroegen haar over haar stage, wat ze er leert én of ze het andere leerlingen van Van Maerlant zou aanraden.

Hoe ziet een stagedag bij The Den eruit?

“Als ik ‘s ochtends begin, start ik samen met mijn collega’s met het dekken van de ontbijttafels en het klaarzetten van het ontbijtbuffet. Daarna ga ik aan de ontvangstzuil staan waar ik gasten welkom heet en hun kamernummer vraag. Vervolgens vertel ik ze over ons ontbijtbuffet en wens ik ze smakelijk eten. Als gasten klaar zijn met ontbijten ruim ik het af en dek ik de tafel voor de volgende gasten.”
Hotel the Den Julia
Hotel the Den Julia 2
Naast hotelkamers heeft The Den ook vergaderzalen; het meetingcentre. Deze groepen lunchen in het restaurant waar Julia haar stage loopt: “Om half 1 komen de gasten van de vergaderingen lunchen. Ik zorg daarvoor dat de tafels gedekt zijn. Als de gasten aan tafel zitten serveer ik de lunch aan tafel. Als de lunch voorbij is ruimen we alles weer op.”

Wat vind je leuk aan je stage?

“Het is een leuke plek om stage te lopen omdat er gasten komen. Ook leer je hier veel verschillende dingen. Er komen bijvoorbeeld veel buitenlandse gasten die geen Nederlands verstaan en waar ik dus Engels tegen moet praten. Ook leer ik samen te werken met collega’s. En ik leer natuurlijk hoe ik moet uitserveren en met meerdere borden moet lopen. Wat ook heel leuk, of eigenlijk lekker is: alles wat van het ontbijtbuffet over is, mogen wij met de lunch opeten. Ik hoef eigenlijk nooit een eigen boterham mee te nemen want hier ligt genoeg lekkers!”

Wat vind je minder leuk aan je stage?

Julia’s stage begint altijd vroeg: “Ik werk op de banqueting afdeling dus moet ik om 7 uur al beginnen. Omdat ik op de fiets ga, moet ik al vroeg van huis vertrekken. Meestal ben ik rond 2 uur klaar met mijn stage. Dat is dan wel weer heel fijn!”

Zie je jezelf in de hotellerie werken?

“Nee, dat niet. Ik vind het heel leuk en ik heb ook een bijbaantje in een restaurant. Maar ik zie mezelf niet dit werk doen. Politie of in de zorg lijken mij wel interessant, maar ik heb nog geen keuze gemaakt.”
Hotel The Den Julia stage

Raad je andere leerlingen van Van Maerlant aan om hier stage te lopen?

“Ja! Het is echt een hele leuke plek. Je kan er veel leren en je bent lekker vroeg klaar.”

Over Hotel The Den

Hotel The Den ligt op loopafstand van het centrum en station van ’s-Hertogenbosch. Het nieuwe lifestyle hotel heeft 160 hotelkamers, 5 moderne vergaderzalen en meerdere restaurants en bars. Het hotel is onderdeel van hotelketen Marriott en heeft 4 sterren.